Zonnepanelen
Type zonnepanelen

Zonnepanelen van GroenLeven

De diverse soorten zonnepanelen hebben de afgelopen jaren al de nodige innovaties ondergaan. GroenLeven heeft veel ervaring in het keuzeproces van de juiste zonnepanelen met het hoogste rendement en de langste levensduur. De meest voorkomende zonnepanelen worden van kristallijnsilicium gemaakt, met als onderscheid monokristallijn en polykristallijn. Omdat deze materialen een ander productieproces kennen, beschikken ze elk over verschillende eigenschappen.

 

Monokristallijn zonnepanelen
Monokristallijn zonnepanelen herkent u aan de zwarte kleur; ze bestaan vaak uit kleine vierkantjes. De ervaring van GroenLeven leert dat na tien jaar het vermogensbehoud nog 92% is en na vijfentwintig jaar 82%.

 

Polykristallijn zonnepanelen
Polykristallijn zonnepanelen zijn veelal wat blauw gekleurd. Als we kijken naar het vermogensbehoud: dat is na tien jaar circa. 90% en na vijfentwintig jaar 80%.

 

Dunne film (CIS) zonnepaneel
In opkomst zijn de CIS dunne film zonnepanelen. Deze zwarte zonnepanelen staan goed op vele gebouwen. Naast de esthetische overwegingen is de ervaring van GroenLeven dat bij bewolking, enige schaduw of bij een oost/west-plaatsing tot wel 10% meer wordt opgewekt met de CIS- zonnepanelen.

 

De belangrijkste voordelen van zonnepanelen
De voordelen van zonnepanelen zijn volgens GroenLeven:

 

  • een positieve bijdrage aan het energielabel van uw bedrijf;
  • een aantrekkelijke terugverdientijd van de zonnepanelen;
  • als stroomproducent krijgt u de regie over uw eigen energie.
     

GroenLeven heeft vele jaren ervaring met de hoogste kwaliteit in zonnepanelen.