Joint venture

Een joint venture als basis van een zonne-energiesysteem

GroenLeven ziet een ontwikkeling in de markt dat steeds meer zakelijke klanten de mogelijkheden onderzoeken of en op welke manier zij een groot dak, braakliggend - of bedrijfsterrein of parkeerplaats kunnen voorzien van een zonne-energiesysteem. GroenLeven heeft ervaring in het gezamenlijk aanpakken van een dergelijke uitdaging. Ook is GroenLeven joint ventures aangegaan om de ambities te realiseren. We brengen samen vermogen in om een nieuw bedrijf op te richten, waarbij wij onze expertise in het ontwikkelen, bouwen en exploiteren inbrengen. Daarnaast kunnen we ook een groot deel van het vermogen inbrengen. Zo hebben we met Zonneparken Nederland, een bedrijf van de verzekeringsmaatschappij Bovemij en GroenLeven, samen met Tamoil Nederland B.V. Zonneparken XXL opgericht. Samen exploiteren de bedrijven het Zonnepark XXL op het TT-Circuit in Assen.

 

Met deze aanpak kunnen wij beantwoorden aan onze missie en visie dat we met lokale bedrijven en partijen in de regio de verduurzamingslag willen maken. We behouden daarmee arbeid, de energiesubsidies (onze betaalde energiebelasting) en werkgelegenheid in de regio. We onderscheiden ons daarmee van onze concurrenten.

 

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden om in een joint venture tot een zonne-energiesysteem te komen? Vul het contactformulier in en we nemen snel contact met u op voor het maken van een afspraak.