Wie zijn wij
Wij zijn GroenLeven

Wij zijn GroenLeven

GroenLeven is in 2012 opgericht door twee vrienden met de ambitie de wereld duurzamer te maken. Inmiddels zijn wij uitgegroeid tot marktleider in grootschalige zonne-energie. Met het realiseren van zonne-energie, schone energiebronnen, willen we een essentiele bijdrage leveren aan de energietransitie en een betere wereld.

 

Dubbelfunctie

We zijn op zoek naar de dubbelfunctie: samen met overheden, bedrijven, locatie-eigenaren, dakeigenaren, innovatieve ondernemers, het onderwijs en netbeheerders creëren we zonne-energiebronnen op daken, kassen, parkeerplaatsen, vuilstorten, industrieterreinen, water, boven zachtfruit en andere locaties. Zo geven deze plekken duurzame energie terug aan de wereld en nemen wij onze verantwoordelijkheid voor de komende generaties.

 

Lokaal centraal

In onze aanpak staat lokaal centraal. Wij ontwikkelen graag zonnebronnen in samenwerking met de omgeving. Een goed voorbeeld van deze aanpak is de zonnebron in Emmen. Samen met partners uit de regio hebben we deze ontwikkeld. Zij verzorgden onder andere de grondwerkzaamheden, hekwerken, materialen, de totale bekabeling van het park, de aansluiting en mankracht. Daarnaast profiteren omwonenden: wij hebben hen een halve megawatt van de zonnebron geschonken. Ook realiseren we een Solar Innovation and Experience Center. In dit onderzoekscentrum wordt gewerkt aan innovaties op het gebied van zonne-energie, waterstofproductie, thermietechnieken en het gebruik van biobased materialen.

 

Van A tot Z

Onze werkwijze kenmerkt zich door ontzorgen. Wij regelen alles van A tot Z en vinden het belangrijk dat onze klanten nergens omkijken naar hebben. Zo helpen wij met het aanvragen van subsidie tot en met het onderhoud en de monitoring van de zonne-energiesystemen.