Stichting Uithof Schaatsbelangen

Stichting Uithof Schaatsbelangen organiseert diverse activiteiten die jong en oud in aanraking laten komen met sporten en bewegen. Activiteiten waarbij kinderen ontdekken welke sport bij hen past, 60-plussers het zelfvertrouwen terug krijgen om de schaatsen weer onder te binden en mensen met een beperking sportief genieten op de kart-, sneeuw- of ijsbaan. 

 

Onder het motto 'Schaatsen verbroedert' is De Uithof de afgelopen jaren spontaan een aantal projecten gestart om kansarme kinderen en volwassenen in het sportcentrum te verwelkomen. Zo begon De Uithof met schoolschaatsen waarbij kinderen zich kunnen uitleven op de ijsbaan. Er kwam koffieschaatsen voor ouderen die hierdoor niet alleen actief bewegen, maar ook er ook lekker even uit zijn. En in november 2015 maakten zo'n 300 asielzoekers kennis met de oer-Hollandse schaatstraditie tijdens een 'koek-en-zopie' middag. Velen hadden nog nooit eerder op een schaats gestaan, maar met hulp van vrijwilligers van de schaatsschool had menigeen de slag al snel te pakken. Fantastisch om te zien en het plezier was enorm.

 

Met een breed pakket, wordt geprobeerd zoveel mogelijk mensen te bereiken. Want beweging is niet alleen gezond, het is een belangrijke schakel in thema's als integratie en participatie.