TT-cricuit Assen

TT-circuit | Assen

De motoren kunnen nu droog gestald worden bij het TT Circuit in Assen. Het bestaande parkeerterrein van circa 8 hectare is vergroend en heeft zijn functionaliteit als motorparkeerplaats behouden. Het mondiale racecircuit heeft daarmee een absolute wereldprimeur. 

 

Het overdekte parkeerterrein biedt ruimte aan 14.000 motoren. Er zijn 21.000 zonnepalen geplaatst die net zoveel stroom opwekken als 2.000 gezinnen verbruiken (5,6 megawatt). De door het park opgewekte energie zal gebruikt worden door Tamoil Nederland, TT Circuit Assen en een deel is beschikbaar voor geïnteresseerde bewoners in de omgeving van het circuit als onderdeel van de Green Deal met de Provincie Drenthe.

 

GroenLeven heeft dit project gerealiseerd met lokale bedrijven, bedrijven uit de regio. Dit waar andere bedrijven door gebrek aan ervaring de ontwikkeling en installatie door buitenlandse partijen laten uitvoeren. Zo hebben de Mannen van Staal uit Leeuwarden de staalconstructie geleverd en Van der Wiel Infra uit Drachten heeft de grondwerkzaamheden verzorgd. Het is één van de kernwaarden van GroenLeven om de werkgelegenheid in het noorden te behouden.

 

  • Aantal zonnepanelen: +/- 21.000
  • Opbrengst: 5,6 megawatt

 

Foto's van het project