Optievergoeding voor grond
Optievergoeding
voor grond

Optievergoeding voor beschikbaar stellen grond

Zonneakkers zijn vaak in het nieuws. Het plaatsen van zonnepanelen op uw grond biedt ook de nodige voordelen:


- U ontvangt een vergoeding voor het beschikaar stellen van uw grond

- Uw land wordt benut voor het opwekken van groene energie

- U geeft u land een periode rust, een sabbatical, zodat het daarna weer optimaal ingezet kan worden

 

We zien dat veel projectontwikkelaars in deze markt duiken. Zij jagen agressief op gronden en geven daarbij mooie beloftes af. Daarbij komt voor hen de landschappelijke inpassing en de leefomgeving op een tweede plan. Dit ‘cowboygedrag’ zorgt ervoor dat zonneakkers in een negatief daglicht komen te staan en laat u en uw collega's vaak met veel vragen achter. Zeker als ook nog eens blijkt dat, als men grond beschikbaar wil stellen, sommige zonneakkers helemaal niet gerealiseerd worden omdat de projectontwikkelaars hier geen ervaring in hebben.

 

GroenLeven vindt dat mooie beloftes ook daadwerkelijk na moeten worden gekomen. Dit doet zij met resultaat: driekwart van de grootste zonneparken in Nederland zijn door GroenLeven gebouwd. Daar passen wij ook veelal de dubbelfunctie toe zodat schapen en varkens onder de zonnepanelen kunnen grazen en zorgen we voor de juiste maatschappelijke en landschappelijke inpassing in samenwerking met de omgeving. Wij vinden dat het beschikbaar stellen van grond beloond moet worden door middel van een unieke optievergoeding.

 

Zonneakkerpoule en unieke optievergoeding!

Door in pouleverband op te trekken is de kans groter dat een zonneakker daadwerkelijk wordt gerealiseerd. Hiervoor zijn vergunningen nodig. Gezamenlijk kan er eenvoudiger worden ingespeeld op de wensen van de gemeente, aangezien u en uw collega's door het hele gebied percelen hebben liggen. Door deze in een regionaal collectief aan te bieden kan de gemeente kiezen op welke percelen zij een vergunning wil verlenen voor de realisatie van een zonneakker. De agrariër met de grond waarop daadwerkelijk een zonneakker wordt gebouwd, ontvangt een aantrekkelijke huuropbrengst. De agrariërs met de overige grond binnen de poule zijn altijd verzekerd van een bijdrage voor hun deelname: een optievergoeding.

 

Alle voordelen van de poule op een rij

- Gezamenlijk optrekken richting de gemeente met een breed gedragen voorstel

- De agrariër ontvangt een ruime huuropbrengst bij het realiseren van de zonneakker op zijn grond

- Wordt er binnen de poule een zonneakker gerealiseerd, maar niet op grond van een bepaalde agrariër, dan is deze alsnog verzekerd van een optievergoeding

 

Meer weten over de optievergoeding? Bel dan 0513 - 200959 of vul hieronder het formulier in.

Vraag hier meer informatie aan!

Naam*
Adres
Woonplaats
Telefoonnummer*
Uw eventuele vraag of opmerking*
 
Vul hier niets in a.u.b.