Header drijvend
Lekker GroenLeven
Groener dan je denkt.

Drijvende zonnebronnen van GroenLeven

De drijvende zonnebronnen van GroenLeven vind je op zandafgravingen. Daarmee maken we van een industriële plas een bron van groene zonne-energie. Wij noemen dat ‘dubbelfunctie’; bewust realiseren we zonnebronnen op plekken die daardoor een tweede functie krijgen. Zo leveren we een substantiële bijdrage aan de energietransitie van Nederland, zónder daarvoor goede grond en natuur op te geven. Dit jaar hebben we al meer dan 150.000 panelen op het water geplaatst. Dat is meer dan 90% van de drijvende zonnepanelen in Nederland.

 

Zó bijvoorbeeld: grootste drijvende zonneparken van Europa

GroenLeven realiseert de grootste drijvende zonneparken van Europa. Onder andere op een zandwinplas in Tynaarlo een zonnebron van 23.000 zonnepanelen. Dat is groene stroom voor 2.300 huishoudens. En bijvoorbeeld op de zandwinplas in Zwolle. Daar leveren 40.000 zonnepanelen groene stroom voor 4.000 huishoudens en Zwollenaren profiteren van deze zonnebron.

 

 

Eigen constructie

Na uitgebreid, wereldwijd onderzoek bleek er geen drijvend systeem te bestaan waarover wij tevreden waren. Daarom hebben we er zelf een ontwikkeld. Onze innovatieve constructie is stabiel, flexibel, rendabel en houdt rekening met flora en fauna. Ook de drijvende trafostations zijn uniek.

 

Flora en fauna

Voorwaarde was dat de flora en fauna in de zandwinplas er geen last van hebben. Daarom hebben we lichtdoorlatende panelen gebruikt en lichtstraten tussen de panelen aangelegd. Zo bereikt licht zoveel mogelijk het water; planten en dieren kunnen er gewoon hun gang gaan. Daarnaast wordt de zandwinplas nooit helemaal bedekt met zonnepanelen.

 

Samenwerken met GroenLeven en profiteren van onze ervaring?

Onze partners zijn onder andere: overheden, bedrijven, locatie- en dakeigenaren, innovatieve ondernemers, het onderwijs en netbeheerders. Ook met ons samenwerken? Neem contact op; via mail. bel direct 0513 – 200959 of vul onderstaand formulier in.

Meer informatie

Naam*
Adres
Woonplaats
Telefoonnummer*
Uw vraag of opmerking
 
Vul hier niets in a.u.b.